Tilmelding til Fortnite Liga

Kære forældre i Espergærde eSport,

Om ikke så længe starter eSportligaen deres Forårsturnering i Fortnite. I kan blive meget klogere på hvad eSportligaen egentlig er via dette link, esportligaen.dk.

Her i Espergærde eSport vil vi i år stille med 12 spillere (6 hold) i ligaen “DGI – Ligaen” til turneringen “Forår– Fortnite“.

Hvis dit barn kunne tænke sig at deltage så skal du følge godt med nu:

Det praktiske
Datoerne for turneringen er som følger:

Gruppespil (indledende runder):

Kampdag 1 – Søndag d. 5/3, kl. 09:30 (Uge 9)
Kampdag 2 – Søndag d. 12/3, kl. 09:30 (Uge 10)
Kampdag 3 – Søndag d. 19/3, kl. 09:30 (Uge 11)

Slutspil (finale)

Kampdag 1 – Søndag d. 2/4, kl. 09:30 (Uge 13)
Kampdag 2 – Søndag d. 16/4, kl. 09:30 (Uge 15)
Kampdag 3 – Søndag d. 23/4, kl. 09:30 (Uge 16)

Forskellen på gruppespillet og slutspillet kommer vi tilbage til om lidt…

Hvis du allerede nu ved at der er flere datoer hvor dit barn ikke vil kunne, så er det vigtigt i skriver det ved tilmeldning. Det er vigtigt at dit barn som udgangspunkt kan deltage på alle datoer. Selvfølgelig kan der opstå sygdom eller lign., og dette tager vi naturligvis højde for.

Vi mødes alle kampdage 9:30 og turneringen starter kl. 10:00. Så har alle god tid til at komme ind af døren, få logget ind på computere, tilsluttet udstyr mv.

Hver søndag spilles der 3 runder, og vi forventer at dit barn kan deltage helt til slut.

Vi slutter som regel omkring kl. 12/12:30, og vi synes det er hyggeligst når alle bliver til slut, (også dem der er røget ud, tidligt i runderne).

Hvis dit barn allerede har en officiel klubtrøje, hoodie eller lign., så sørg meget gerne for at han/hun har denne på alle kampdage. Det øger motivationen i klubben, at vi er samlet som ét hold.

Hvis du endnu ikke har fået bestilt, så kan du gøre det her (Og husk at vi har trøjer hængende i klubben som dit barn kan komme forbi og prøve på inden køb).

På kampdagen må dit barn meget gerne medbringe en drikkedunk, (ligesom til almindelig træning), og hvis nogen har lyst til at tage kage eller lign. med hilser, vi det meget velkomment!

Så er vi igennem det meste af det praktiske..

Selve turneringen
Her kommer nogle af de spørgsmål vi oftest bliver stillede omkring selve turneringerne.

Hvor god skal mit barn være til Fortnite?

Vi vil gerne opfordre alle der har lyst til at melde sig. For os handler det mest af alt om at være med, uanset hvilket niveau dit barn måtte have. Til turneringerne er niveauet generelt ret højt, med lad det ikke afskrække dit barn. Turneringer som disse byder på ekstra mange muligheder for at man kan suge læring til sig, ved at se hvordan de andre teams i turneringen spiller. Dernæst har vi altid en spændt, men sjov og hyggelig stemning på kampdagene, og der er ikke nogen der går fra en kampdag uden at have fået masser af ros for deres indsats, ligegyldig hvilken plads de ender på.

Er mit barn sikret en plads, hvis vi tilmelder os?

Da vi kun har 10 pladser kan vi ikke garantere at dit barn får en plads til turneringen. Vi prøver at sammensætte de enkelte tomandshold (“duos”) på bedste vis ud fra alder, niveau, samt om nogen er vant til at spille sammen. Hvis dit barn ikke får en plads så husk at vi også kan komme til at mangle udskiftere (ifbm. sygdom/afbud), samt at der kommer flere turneringer til foråret igen.

Skal mit barn kunne andre ting?

Vi forventer ikke andet fra dit barn end vi gør til de normale træninger. Dvs. at man kan finde ud af at høre efter, (især lige inden kampstart hvor stemningen er spændt), at man udviser godt kammeratskab og respekt over for sine medspillere, (og modstandere), og at man holder humøret højt og tonen god, uanset hvad der sker i løbet af dagen.

Hvordan er opdelingen af spillere?

Vi stiller som sagt med 6 hold a’ 12 spillere, dvs. 6 “duos” med 2 spillere sammen. Hvis dit barn har lyst til at deltage, og allerede har en ven i klubben han/hun spiller meget sammen med, så er det oplagt at I nævner dette når I tilmelder jer.

Samarbejde er en meget stor del indsatsen i forsøget på at komme langt i turneringen.

Hvad er forskellen på Gruppespil og Slutspil?

I Gruppespillet (de 3 første søndage) deltager alle tilmeldte hold i de samme kampe, og alle kæmper om at få flest mulige point per runde. Efter sidste kampdag i Gruppespillet fordeles alle hold dernæst i et A og B-slutspil:

Gruppe A: 1 – 20

Gruppe B: 21 – ??

Dvs. Gruppe A består af de 20 bedst/højest placerede hold, og gruppe B består af de resterende hold fra plads 21 og ned.

Dette gøres primært for at gør det sjovere for alle, både dem med de gode placeringer og dem der kvalificerer sig længere nede.

Hvis du vil nørde videre omkring pointsystemet, og hvordan placeringer opnås kan du læse mere her.

Hvordan tilmelder vi os?

I kan blot sende et kort svar på denne mail (Esp-esport@outlook.dk) med navnet på jeres barn, samt hvilket Fornite hold han/hun er tilmeldt og eventuelt en makker man gerne vil spille sammen med. Så hører I fra os snarest.

Husk at man også altid er meget velkommen som tilskuer, også selvom man ikke går på et fortnite hold. (kræver at man er medlem af klubben i forvejen).

Ud over denne Liga er der også en 1 dags cup –
som man kan tilmelde sig til selv og spille hjemmefra. Ønsker man dette kan man blot tilmelde sig via det hold man er på ( Eller oprette et nyt, kontakt os for dette) Læs mere her: https://esportligaen.dk/turnering/vintercup-fortnite-28-0-112/Mvh. Espergærde eSport